Gregor Breinburg

Breinburg schiet NEC naar zege op Roda JC

NEC is in de eredivisie voor het vierde duel op rij ongeslagen gebleven. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis met 2-0 van Roda JC en loste FC Groningen af als nummer negen.

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en na zeven minuten kon er al gejuicht worden. Roda-verdediger Daryl Werker liep Mohamed Rayhi omver, waarna Gregor Breinburg vanaf elf meter de score opende.

Roda zocht daarna vol de aanval, maar ondanks twee mogelijkheden voor Thanasis Papazoglou hield NEC eenvoudig stand. De thuisploeg zorgde zelf voor meer gevaar. Met name Rayhi was een plaag voor de Limburgse defensie, maar het ontbrak aan een goede eindpass bij de aanvaller, die soms ook iets te zelfzuchtig was.

NEC-trainer Peter Hyballa schreeuwt aanwijzingen naar zijn team
    NEC-keeper Joris Delle vangt de bal voordat Roda JC gevaarlijk kan worden

Na rust werd het al snel 2-0 voor NEC. Ferdi Kadioglu passeerde invaller Frederic Ananou en ging daarna na een licht duwtje van de verdediger naar de grond. Breinburg was vervolgens opnieuw trefzeker vanaf de stip.

Roda, dat dit seizoen pas acht keer scoorde, probeerde het daarna nog wel, maar Papazoglou en Adil Auassar hadden het vizier niet op scherp staan. Dat had Mitchel Paulissen wel, maar zijn treffer werd (al dan niet terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Andre Fomitschow was voor de thuisploeg dicht bij de 3-0, maar Benjamin van Leer redde knap bij de vrije trap van de Duitser. Ook Kévin Mayi en Janio Bikel waren nog dicht bij een doelpunt.

Roda is door de nederlaag, en het gelijkspel van Go Ahead Eagles tegen Excelsior, naar de laatste plaats gezakt. De Limburgers hebben evenveel punten als Go Ahead Eagles. Het gat met de veilige vijftiende plaats bedraagt inmiddels vier punten.