NOS VoetbalAangepast

Schöne: we hebben de vloek verbroken

Schöne: we hebben de vloek verbroken

Hij kon zijn geluk niet op. Lasse Schöne leek bij Ajax in het lastige uitduel met FC Utrecht de schlemiel van de wedstrijd te worden, toen hij na een uur een strafschop miste. Met een prachtige uithaal velde Schöne in de slotfase alsnog het vonnis over Utrecht. "We hebben de vloek verbroken", zei de Deen over de eerste competitiezege van Ajax in bijna acht jaar in Utrecht.

Schöne meende dat zijn ploeg de zege verdiende. "We hadden de controle over de wedstrijd, maar na een half uur helpen we Utrecht zelf terug in de wedstrijd. Dat moet je hier niet doen"', zei de middenvelder over de goede kansen van Utrecht voor de rust.

"Voelt lekker"

"In de tweede helft was het knokken en vechten. Als het niet mooi kan, dan maar zo", analyseerde Schöne de belangrijke zege. "Feyenoord heeft zaterdag ook gewonnen en zeven of acht punten achterstand is veel. Dit voelt dus erg lekker, zeker na die gemiste strafschop. Gelukkig kreeg ik een nog een mogelijkheid. Hij paste er precies in."

Schöne moest na een uur lang wachten voor hij de strafschop kon nemen. Was dat lastig? "Daar heb ik geen last van gehad. Ik wilde door het midden schieten. De bal moet in elk geval tussen de palen." Schöne miste dit seizoen al eerder een penalty. "Voor dit seizoen heb ik er nooit een gemist, nu al twee. Ik sta niet meer bovenaan het lijstje om ze te nemen."

Bosz: gedaan wat we moesten doen

Peter Bosz was vooral te spreken over het eerste half uur van Ajax, dat in die fase FC Utrecht op afstand hield. "Toen werden we slordig, waardoor Utrecht gevaarlijk werd. Die kansen voor Utrecht hadden met name met onszelf te maken. Als je de bal op de rand van de zestien meter gaat inleveren, gaat het mis"', zei hij over mislukte acties van Hakim Ziyech en Davy Klaassen. "Van hen verwacht je dat niet."

Bosz gaf toe dat het zeker niet makkelijk was gegaan. "Maar over negentig minuten was de zege wel terecht", constateerde de oefenmeester, die de Amsterdammers in zijn eerste seizoen van een trauma afhielp. Ajax won in de Domstad voor het laatst voor de competitie op 1 maart 2009. En de druk in de titelrace is groot. "We moesten hier winnen en dat hebben we gedaan. Het moest inderdaad van ver komen."

Janssen: je moet wel de trekker overhalen

Willem Janssen had grote moeite met de nederlaag. "Die is onterecht. Als je zoveel kansen krijgt tegen Ajax, moet je wel scoren. Je moet de trekker overhalen. Dat zijn we vergeten"', zei de verdediger die Ajax-spits Kasper Dolberg aardig in bedwang hield, maar in de slotfase voor een harde overtreding wel een gele kaart kreeg. Daar baal ik van, want dat levert me een schorsing op."

Ten Hag: we hadden een gelijkspel verdiend

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl