NOS SportAangepast

Mischa Zverev stunt met zege op Murray

Mischa Zverev stunt met zege op Murray

Mischa Zverev heeft op de Australian Open voor een enorme stunt gezorgd door Andy Murray in de vierde ronde de weg te versperren. De Duitse nummer 50 van de wereld won met 7-5, 5-7, 6-2, 6-4.

Murray speelde niet zijn beste tennis maar dat was vooral de verdienste van Zverev. Met z'n servicevolley ontregelde hij het spel van de Schot, die maar geen doorgang kon vinden bij de Duitser. Zijn passeerslagen eindigden vaak in het net en de lobs vielen steeds net verkeerd.

Zverev (twee jaar geleden door blessures nog buiten de top-1.000 gevallen) bleef kalm in de vierde set, ook na een misser met een smash op een belangrijk moment. Zijn eerste matchpoint was direct raak.

  • AFP
    Andy Murray baalt in zijn partij tegen Mischa Zverev
  • AFP
    Mischa Zverev viert zijn zege op Andy Murray

Wawrinka in tiebreaks langs Seppi

Stan Wawrinka schaarde zich onder de laatste acht door Andreas Seppi te verslaan. De Zwitser, in Melbourne als vierde geplaatst, versloeg zijn opponent met 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (4).

De Italiaan brak direct door de opslag van Wawrinka, maar twee games later had de winnaar van 2014 de schade hersteld. Vervolgens gaven de twee elkaar geen duimbreed meer toe. Pas diep in de derde set viel er weer een break te noteren. Maar ook die werd direct hersteld.

In de tiebreaks toonde Wawrinka eens te meer aan dat hij op de grote punten net dat beetje meer kan geven. Op z'n tweede matchpoint besliste hij de partij met een vlammende servicereturn.

Jo-Wilfried Tsonga viert zijn zege op Evans

Tsonga stuit opmars van Evans

Wawrinka ontmoet in de kwartfinales oudgediende Jo-Wilfried Tsonga (31), die in 2008 bij zijn tweede deelname aan de Australian Open al finalist was. De Franse nummer twaalf van de wereld maakte met 6-7 (4), 6-2, 6-4, 6-4 een eind aan het sprookje van de 27-jarige Brit Daniel Evans.

De mondiale nummer 67 kwam vorig jaar bij zijn debuut in Melbourne niet door de openingsronde, maar baarde ditmaal opzien door onder anderen Marin Cilic en Bernard Tomic te elimineren.

Evans kon Tsonga alleen in de eerste set bijbenen, al moest hij wel vier breakpoints overleven alvorens hij de tiebreak met een smash besliste. Daarna kende de Fransman geen problemen meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl