Garbiñe Muguruza schreeuwt het uit in haar duel met Sorana Cirstea

Muguruza ontdoet zich van Cirstea

Garbine Muguruza heeft ten koste van Sorana Cirstea voor het eerst in haar carrière de kwartfinales bereikt van de Australian Open. De nummer zeven van de wereld klopte de Roemeense (WTA-78) in hun eerste onderlinge duel met 6-2, 6-3.

Cirstea won haar eerste servicegame op love, mede doordat de Spaanse met haar backhand drie onnodige fouten op rij sloeg. Daarna domineerde Muguruza, die de volgende vijf games (opvallend genoeg alle op love) naar zich toetrok en de set met een backhandwinner afrondde.

Muguruza,die vorig jaar winnares was op Roland Garros en in 2014 en 2015 tot de achtste finales reikte in Melbourne, nam ook in de tweede set snel afstand.

Anastasia Pavljoetsjenkova

Pavljoetsjenkova klopt landgenote

Anastasia Pavljoetsjenkova bereikte in Melbourne eveneens de kwartfinales. De als 24ste ingeschaalde Russin was met 6-3, 6-3 te sterk voor haar als achtste geplaatste landgenote Svetlana Koeznetsova. De 31-jarige Koeznetsova won vijf van de zeven voorgaande ontmoetingen.

Twee weken geleden in Sydney ging de winst echter naar Pavljoetsjenkova. En ook nu had Koeznetsova geen antwoord op het agressieve spel van haar opponente. Pavljoetsjenkova staat voor het eerst in de kwartfinales in Melbourne. Ook op de andere grandslamtoernooien stond ze een keer bij de laatste acht, maar nooit raakte ze verder.

Venus Williams

Venus Williams is in de kwartfinales de tegenstandster van Pavljoetsjenkova. De 36-jarige Amerikaanse rekende in de vierde ronde af met met Mona Barthel: 6-3, 7-5.

Het publiek werd in de eerste set niet echt verwend. Williams wisselde stevige winners af met een reeks domme afzwaaiers. Daarnaast sloeg ze ook nog eens zes dubbele fouten. Barthel bakte er zelfs helemaal niets van.

In set twee gaf de Duitse qualifier wat meer tegenstand en moest ook Williams een tandje bijzetten. Dat lukte, waardoor de Amerikaanse voor de negende keer in de kwartfinales van Melbourne staat. De eerste keer was liefst negentien jaar geleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl