AFP
NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij treinongeluk India

Bij een treinongeluk in het oosten van India zijn zeker 36 mensen om het leven gekomen. Zo'n 50 mensen zijn gewond geraakt. De trein ontspoorde rond middernacht plaatselijke tijd in de staat in het zuidoosten van het land.

Negen van de 22 rijtuigen liepen uit de rails. Sommige kwamen in botsing met een goederentrein die op een spoor ernaast stond. De autoriteiten denken dat het ongeluk werd veroorzaakt door een technisch mankement.

Tientallen doden en gewonden na ontsporing trein India

Er zaten zo'n 600 mensen in de ontspoorde treindelen. Hulpverleners verwachten dat het dodental verder oploopt. Veel mensen zaten bekneld in de wrakstukken. Reddingswerkers moesten mensen met snijbranders bevrijden. De reddingsoperatie is inmiddels vrijwel voltooid.

De Hirakhand Express was van Jagdalpur op weg naar Bhubaneswar, een reis van zo'n 15 uur. Bij het station van Kuneru ging het mis.

NOS

Op het Indiase spoor gebeuren heel veel ongelukken. Volgens een rapport uit 2012 komen er jaarlijks 15.000 mensen om het leven. Twee maanden geleden was er een ongeluk waarbij 146 mensen omkwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl