EPA

Een busongeluk bij de Italiaanse stad Verona heeft het leven geëist van zestien mensen. In de bus zaten leerlingen van een gymnasium in Boedapest, heeft het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

De inzittenden waren op skikamp geweest in Frankrijk. Op de terugweg naar Hongarije ging het even voor middernacht mis. Bij een afslag van de A4 in Noord-Italië verloor de chauffeur de macht over het stuur. De bus raakte de vangrail en crashte tegen een viaduct.

De bus is volledig uitgebrand. De meeste inzittenden waren leerlingen van rond de 15 jaar, maar er zaten ook ouders en leraren in. 

Volgens de Hongaarse autoriteiten zijn er 26 gewonden, van wie de helft ernstig. Ze zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De mensen die ongedeerd bleven, zijn opgevangen in een hotel in Verona.

16 Doden bij ongeluk met schoolbus in Italië

De Italiaanse politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Het lijkt erop dat er geen andere voertuigen bij betrokken waren.

Een vrachtwagenchauffeur die achter de bus reed, zei tegen een Italiaanse radiozender dat de bus een probleem had met een wiel en dat hij de chauffeur nog probeerde te waarschuwen.

De Hongaarse premier Orbán heeft op televisie zijn medeleven uitgesproken. "Ik bid voor de nabestaanden die zijn getroffen door deze tragedie", zei hij.

STER reclame