Coco Vandeweghe en Eugenie Bouchard
NOS SportAangepast

'Genie Army' doet zijn best, maar Bouchard verliest

De supportersschare 'Genie Army' schreeuwde zich de longen uit zijn lijf in de Rod Laver Arena, maar het mocht niet baten. Coco Vandeweghe heeft in de derde ronde van de Australian Open met veel servicegeweld een einde gemaakt aan de illusies van Eugenie Bouchard: 6-4, 3-6, 7-5.

"Martina Hingis zal wel boos op me zijn dat ik zoveel energie heb verspeeld, want ik zit met haar ook nog in het dubbeltoernooi", grapte de Amerikaanse winnares, die elf aces sloeg. Ze won in 2014 en 2016 het grastoernooi van Rosmalen.

Bouchard geeft voorsprong uit handen

De druiven waren zuur voor Bouchard. Voor het eerst in anderhalf jaar had de voormalig nummer vijf van de wereld en publiekslievelinge de vierde ronde van een grandslamtoernooi kunnen en misschien wel moeten bereiken.

De Canadese stond in de derde set lange tijd een break voor, maar gaf die op 4-2 uit handen. Daarna had ze vier kansen om Vandeweghe weer te breken, maar dat lukte haar niet. Op 6-5 capituleerde ze zelf.

Fans van Eugenie Bouchard vormen de 'Genie Army'

De 22-jarige Bouchard brak in 2014 door in Melbourne met een plaats in de halve finales. Ze haalde dat jaar ook de laatste vier op Roland Garros en de finale op Wimbledon. Een ster was geboren.

Door blessures en vormverlies won ze daarna echter lange tijd bijna geen wedstrijd meer. Inmiddels heeft ze de weg omhoog weer gevonden. Vorige week haalde ze de halve finales in Sydney en ook in Melbourne deed ze weer van zich spreken.

Kerber wint eindelijk in twee sets

Als Bouchard had gewonnen, had ze zich kunnen meten met Angelique Kerber. De Duitse nummer een van de wereld won met 6-0, 6-4 van de Tsjechische Kristýna Plísková, niet te verwarren met haar tweelingzus en nummer vijf van de wereld Karolína Plísková.

Angelique Kerber

Kerber, die in de eerste twee rondes een driesetter speelde, trok de eerste acht games naar zich toe. Daarna hield Plísková gelijk tred, maar een wedstrijd kon ze er niet echt meer van maken tegen de titelhoudster.

Koeznetsova moet diep gaan

De als achtste geplaatste Russin Svetlana Koeznetsova had haar handen vol aan de Servische oud-nummer een van de wereld, Jelena Jankovic: 6-4, 5-7, 9-7. Ze serveerde in de tweede set al voor de winst, maar kon pas na drieënhalf uur van de baan.

Koeznetsova, de winnares van de US Open in 2004 en Roland Garros 2009, speelt nu tegen Anastasia Pavljoetsjenkova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl