Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic is met stomheid geslagen na onverwachte nederlaag

Novak Djokovic was voor het toernooi nog zo vrolijk. Ja, hij ging voor zijn zevende titel in Melbourne. En met een lachend gezicht deelde hij chocolaatjes uit aan de bij zijn persconferentie aanwezige journalisten. Maar na zijn verlies in vijf sets tegen Denis Istomin, was er met Djokovic heel wat minder lol te beleven.

Ook hij begreep niet hoe hem dit had kunnen gebeuren. "Wat ik hiervan meeneem? Alleen mijn tas met spullen mee naar huis", zei hij cynisch. "Je bedoelt welke lessen ik meeneem? Lessen leer je elke dag. Niet alleen van verliespartijen", aldus de nummer twee van de wereld tegen de aanwezige pers.

Djokovic kon vlak na de wedstrijd geen duidelijke reden aangeven waardoor hij tegen de onverwachte nederlaag was aangelopen. "Mijn tegenstander was beter. Hij was agressief op de goede momenten, serveerde goed en precies. Er was niet veel wat ik kon doen. Ik speelde zelf niet goed. Maar ik moet hem feliciteren."

Er heeft er vandaag een gewonnen en een verloren. Dat is tennis.

Novak Djokovic

Nee, Djokovic had zijn tegenstander niet onderschat. Hij had geen fysieke problemen. Hij had ook kansen gehad, maar niet gepakt. Of het dan een mentaal probleem was geweest? Dat antwoord moest de pers zelf maar invullen. Hij had zijn best gedaan. "Er heeft er vandaag een gewonnen en een verloren. Dat is tennis,", zei hij.

Voor Djokovic is de uitschakeling in de tweede ronde zijn slechtste prestatie sinds hij in 2006 al in de eerste ronde van het toernooi werd uitgeschakeld. Ook daarover was hij kort: "Ik ben het niet gewend, nee. Ik heb hier tien jaar lang heel goed gespeeld. Veel gewonnen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar het is nou eenmaal zo."

Tot slot had hij nog wel complimenten voor Istomin. "Denis was de underdog, maar hij had geen zenuwen. Hij is super-ervaren. Hij heeft niet veel grote wedstrijden gespeeld. Dit was gewoon het goede moment voor hem. Hij verdiende het om te winnen."

Djokovic onderuit in tweede ronde Australian Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl