Mirjana Lucic-Baroni speelt weer voor reuzendoder
NOS SportAangepast

Radwanska vliegt eruit, Serena Williams naar derde ronde

Agnieszka Radwanska is in de tweede ronde van de Australian Open verrassend onderuit gegaan. Mirjana Lucic-Baroni liet de als derde geplaatste Poolse kansloos: 6-3, 6-2.

De 34-jarige Kroatische won als tiener twee toernooien, veroverde in 1998 als vijftienjarige samen met Martina Hingis de dubbelspeltitel in Melbourne en reikte een jaar later tot de laatste vier op Wimbledon. Haar loopbaan raakte vanaf 2000 in het slop vanwege persoonlijke problemen.

Lucic-Baroni keerde in 2007 terug, maar echt grote successen bleven uit, al won ze in 2014 nog wel een titel. Zo af en toe is ze een kwelgeest voor toppers. In 2015 verraste ze Karolína Plísková en Simona Halep. En nu dus Radwanska.

"Het is fantastisch", zei Lucic, die tot deze editie voor het laatst in 1998 een enkelpartij won op de Australian Open. "Het is zo lang geleden dat ik twee wedstrijden op rij won. Het lijkt wel of ik naarmate ik ouder word, ook steeds beter word."

Serena Williams

Zesvoudig toernooiwinnares Serena Williams haalde zonder kleerscheuren de derde ronde. De Amerikaanse, als tweede geplaatst, rekende af met Lucie Safárová: 6-3, 6-4.

Williams is in Melbourne op jacht naar haar 23ste grandslamtitel, een record in het moderne tennis. Ze serveerde sterk op de belangrijke momenten tegen de Tsjechische, die ze in 2015 in de finale op Roland Garros verslagen had.

Williams sloeg vijftien aces en werkte alle zes de breakpoints die ze tegen kreeg weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl