Denis Istomin
NOS SportAangepast

Istomin doet tenniswereld schudden met zege op Djokovic

Denis Istomin, de nummer 117 van de wereld, heeft bij de Australian Open voor een daverende sensatie gezorgd door Novak Djokovic naar huis te sturen. De Oezbeek zette de nummer twee van de wereld in de tweede ronde in vijf sets aan de kant: 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4.

Djokovic had vanaf het eerste moment moeite met het spel van Istomin. In de tiebreak van de eerste set leek Djokovic orde op zaken te stellen, maar hij verspeelde een 4-1 voorsprong en miste even later ook nog eens een setpoint.

Ook in de tweede set kreeg Djokovic lange tijd geen vat op de Oezbeek. De Serviër overleefde zelfs twee setpoints op 5-4. Door drie games op rij te winnen, pakte hij alsnog de set.

Djokovic onderuit in tweede ronde Australian Open

Djokovic leek na 6-2 in de derde set door te stomen naar de overwinning, maar de zeer afwachtend en voorzichtig spelende Serviër kreeg het in het vierde bedrijf weer moeilijk. Istomin brak de nummer twee van de wereld zelfs aan het begin van die set, maar leverde dat voordeeltje op 4-2 weer in. In de tiebreak kreeg Djokovic drie setpoints tegen en op het laatst dwong Istomin alsnog een vijfde set af.

In die slotset kreeg Istomin op 2-2 een breakkans en die pakte hij meteen met een prachtige winner. Djokovic kwam die domper niet meer te boven en zag Istomin gedecideerd de wedstrijd binnenhalen.

"Ik heb mezelf verbaasd", glunderde Istomin na afloop. "Ik kreeg in de derde set al kramp en wist niet of ik de wedstrijd wel uit kon spelen. Het is de grootste overwinning uit mijn carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl