Het winkelcentrum Brusselse Poort Track '88

Omstander verdacht van dood arrestant Maastricht

tijd van publicatie

Een 28-jarige man uit de omgeving van Maastricht is mogelijk betrokken geweest bij de dood van een arrestant in een winkelcentrum in Maastricht. De Limburger schrijft dat de man wordt verdacht van dood door schuld. Hij is niet gearresteerd, omdat de kans dat hij op de vlucht slaat klein is, zegt zijn advocaat.

Vorige maand raakte de Macedoniër Bekim Hasani onwel bij zijn aanhouding in winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht. Hij had daar overlast veroorzaakt en zich verzet bij zijn aanhouding. De man had te horen gekregen dat hij niet in Nederland mocht blijven.

Vrijwillig gemeld

De man uit Maastricht zou de politie te hulp zijn geschoten om Hasani te overmeesteren. Vervolgens zouden ook andere voorbijgangers zich met de worsteling hebben bemoeid.

De verdachte heeft zich dinsdag bij de politie gemeld. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over de nieuwe ontwikkelingen.

Uiterst pijnlijk

Hij wilde de politie helpen, zegt de advocaat van de verdachte. "Hij was ervan overtuigd dat assistentie nodig was om de man te overmeesteren. De beelden die de politie heeft veiliggesteld maken dat ook duidelijk. Het is dan uiterst pijnlijk om te horen dat politie en justitie je achteraf als verdachte van dood door schuld zien."

Bronnen zeggen dat de politiemensen die betrokken waren bij de overmeestering van de Macedoniër tot nu toe als getuigen zijn gehoord. Ze gelden niet als verdachten.

Dit is een artikel van

STER reclame