Ook in Aringo, elders in het Gran Sasso-bergmassief, leidt de sneeuw ook tot veel overlast AFP
NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Hotel in midden-Italië bedolven door lawine

In het midden van Italië, dat wordt geplaagd door sneeuw en aardbevingen, is een hotel bedolven door een lawine. In het hotel waren twintig gasten en personeelsleden. Het is onbekend hoe het met hen gaat, melden Italiaanse media.

Het getroffen hotel is Rigopiano in het plaatsje Farindola aan de oostkant van het bergmassief Gran Sasso, schrijft de Italiaanse omroep RAI. Reddingswerkers proberen het hotel te bereiken, nadat enkele gasten alarm hadden geslagen. Het telefooncontact is inmiddels weggevallen.

Het bergmassief Gran Sasso omvat onder meer de Corno Grande, die met een piek van 2912 meter de hoogste berg van de Apennijnen is. De plaatsen Amatrice en L'Aquila, bekend van de verwoestende aardbevingen, liggen aan de westkant van het massief.

De regio in het midden van Italië werd vandaag getroffen door een reeks aardbevingen. Vanochtend waren er in één uur tijd drie bevingen met een kracht van meer dan 5, die tot in Rome te voelen waren. Vanmiddag was er nog zo'n beving. Tussendoor waren er tal van lichtere schokken.

De afgelopen dagen was er al een enorme hoeveelheid sneeuw gevallen en het sneeuwt er nog steeds. Dat bemoeilijkt de hulpverlening; veel plaatsen zijn afgesneden van de buitenwereld.

Gebouwen ingestort

Voor zover bekend is er vandaag één dode gevallen: een 82-jarige man overleed toen het dak van zijn boerderij bezweek onder het gewicht van de sneeuw in combinatie met een aardschok. 

Ook op andere plaatsen zijn gebouwen ingestort. De meeste stonden leeg, maar in het plaatsje Castiglione Messer Raimondo kwamen een vrouw en haar baby vast te zitten onder het puin. De brandweer heeft hen bevrijd. Ze zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

STER reclame