Met speurhonden, agenten op straat en een helikopter heeft de politie vanmiddag gezocht
NOS NieuwsAangepast

'Ontsnapte gevangene liep tussen auto's over A20'

De ontsnapte verdachte Elias Adahchour is vanmiddag in Rotterdam 2,5 uur na het begin van zijn vlucht tussen de auto's door de A20 overgestoken. Daarna is hij bij de Gordelweg voor het laatst gezien, meldt de politie.

De politie denkt dat de vuurwapengevaarlijke man mogelijk de stad is ingegaan, omdat hij daar meer kans heeft om zich anoniem op te houden.

Adahchour ontsnapte vanmiddag om 13.30 uur op het terrein van het Franciscusziekenhuis, waar hij voor een behandeling was. Het ziekenhuis ligt aan de A20, tegenover de Gordelweg. Het lijkt er dus op dat hij zich lang bij het ziekenhuis schuil heeft gehouden.

De politie heeft de hele avond gezocht en gaat daar mee door. Wel neemt de intensiteit van de zoektocht af. Hoeveel agenten er nu nog meezoeken, wil de woordvoerder niet zeggen. De zoektocht concentreert zich op Rotterdam, maar agenten uit heel het land kijken mee, benadrukt hij.

Elias Adahchour

Meteen na de ontsnapping heeft de politie een foto van Elias Adahchour verspreid. "Er zijn veel veel tips binnengekomen, maar de kwaliteit daarvan loopt uiteen", zegt de woordvoerder.

Adahchour zat vast omdat hij verdacht wordt van twee schietpartijen in december in Rotterdam. De politie waarschuwt dat hij mogelijk bewapend is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl