Pavel Koelizjnikov
NOS SchaatsenAangepast

Koelizjnikov en Bowe niet naar WK sprint

Pavel Koelizjnikov komt niet in actie op de WK sprint en de WK afstanden. Ook Brittany Bowe ontbreekt op het WK sprint.

De regerend wereldkampioenen sprint zijn om verschillende redenen afwezig. Koelizjnikov is herstellende van een liesblessure en kampt met mentale problemen na de meldoniumaffaire.

"Dat hele verhaal heeft hem erg beïnvloed. Hij heeft er moeite mee om zich op de wedstrijden te focussen. Het lukt steeds beter, maar hij is nog niet stabiel”, zegt zijn trainer Dmitri Dorofejev tegen het Russische F-sport.

Begin januari meldde hij zich al af met een liesblessure voor het EK sprint. Voor Koelizjnikov rest dit seizoen nog één wedstrijd. Hij wil er staan bij de wereldbekerfinale halverwege maart in het Noorse Stavanger. “We gaan nu werken aan de vorm, met onze gedachten al bij het olympische seizoen.”

Brittany Bowe en Pavel Koelizjnikov tijdens de huldiging in Seoul

Bowe, de wereldkampioen sprint bij de vrouwen, ontbreekt omdat zij zich niet heeft gekwalificeerd via de Amerikaanse trials. Ze kwam begin januari niet in actie bij de selectiewedstrijden in Salt Lake City. De reden daarvoor is onbekend.

De bond wees haar wel aan voor de 500 en 1.000 meter op de WK afstanden, maar ze kan dus niet haar wereldtitel verdedigen. Bowe miste het begin van het seizoen na een hersenschudding die zij halverwege de zomer opliep tijdens een ijshockeytraining.

Brittany Bowe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl