Politie op paarden op zoek naar de 13-jarige Ikram RTV Utrecht

Politie zwijgt verder over teruggevonden meisje uit Driebergen

time icon Aangepast

Het is nog steeds onduidelijk waar het 13-jarige meisje uit Driebergen is geweest in de periode dat ze vermist was. Uit privacy-overwegingen doet de politie geen mededelingen meer. 

Maandagavond meldde de familie van het meisje Ikram dat ze niet thuis was gekomen uit school. Daarop begon de politie een zoekactie met behulp van Burgernet. Dat leidde ertoe dat in het bos bij station Driebergen-Zeist haar fiets werd gezien en haar tas werd gevonden. Gisterochtend ging de politie door met een grote zoekactie met tientallen agenten met een helikopter, speurhonden en politiepaarden. Aan de zoekactie deden ook mariniers, ME'ers en leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) mee.

Gisteravond werd de vmbo-scholiere gevonden. De politie heeft haar meegenomen naar het bureau en met haar gesproken. Daarna is ze naar huis gebracht. Waar ze is geweest blijft dus vooralsnog onduidelijk.

Volgens de politie gaat het "naar omstandigheden goed" met haar. De politie wil in een later stadium nog met haar praten over de reden van haar verdwijning, meldt RTV Utrecht. "Ze moet zich wel realiseren dat we natuurlijk enorm hebben uitgepakt om haar te zoeken. En dan blijkt ze dus wel gevonden te zijn, maar wellicht had ze wat eerder contact op kunnen nemen", zegt een politiewoordvoerder. 

STER Reclame