Nick Kyrgios
NOS SportAangepast

Murray simpel door, Kyrgios geeft zege weg

Nick Kyrgios is bij de Australian Open weer eens in oude fouten vervallen. De Australiër verloor al in de tweede ronde van de Italiaan Andreas Seppi. En dat had hij helemaal aan zichzelf te danken. Kyrgios won de eerste twee sets, maar gaf die voorsprong vervolgens door stommiteiten uit handen.

In de derde set - toen er dus nog niets aan de hand was - ontplofte Kyrgios ouderwets van woede. De Australiër, die bekend staat om zijn misdragingen op de baan, sloeg zijn racket stuk en gooide er vervolgens twee sets lang met de pet naar. Aldus gaf hij een zekere zege uit handen.

In de vijfde set liet Kyrgios op de opslag van Seppi drie kansen op 5-3 liggen. En nadat Seppi verzuimd had de partij op 6-5 uit te serveren miste Kyrgios op 8-7 een matchpoint. Twee dubbele fouten op 8-8 deden de Australiër uiteindelijk de das om.

Cilic onderuit

Kyrgios was niet de enige geplaatste speler die verloor. Ook de nummer 7 van de plaatsingslijst, de Kroaat Marin Cilic ging onderuit. De oud-kampioen van de US Open verloor in vier sets van de ongeplaatste Brit Dan Evans. Cilic won de eerste set met 6-3, maar de volgende drie gingen naar Evans.

Andy Murray schreeuwt het uit

Makkelijke avond voor Murray

De nummer 1 van de wereld, Andy Murray, stond tegenover de 19-jarige Rus Andrej Roeblev. De vijfvoudig verliezend finalist klopte de Rus met 6-3,6-0,6-2. De 19-jarige qualifier bood goed partij maar kreeg geen kansen tegen de subliem serverende nummer een van de wereld.

Toch was er nog wel een klein smetje voor Murray. Hij zwikte tijdens de wedstrijd door zijn enkel. Murray werd daarvoor op de baan behandeld en mopperde tijdens de wedstrijd nog dat hij flink last had.

Na afloop van het duel wilde Murray er maar weinig over kwijt. "Ik kon die enkel tijdens de wedstrijd weer beter bewegen. Maar als je er doorheen gaat, voel je dat vaak een paar uur later alleen maar meer. Dus we gaan het behandelen. Daarna zullen we het wel zien", aldus Murray.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl