Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer wint weer, maar beleeft 'moeilijke momenten'

Roger Federer en Stan Wawrinka hebben de derde ronde van de Australian Open bereikt. De Zwitserse oud-winnaars van het grandslamtoernooi in Melbourne wonnen beiden in drie sets, maar bij Federer ging dat een stuk moeilijker dan bij Wawrinka.

Federer, viervoudig kampioen in Melbourne, won met 7-5, 6-3, 7-6 (3) van de Amerikaan Noah Rubin, de juniorenkampioen op Wimbledon in 2014. Op routine trok de Zwitser de eerste twee sets naar zich toe. In de derde set knokte hij zich terug van een 5-2 achterstand.

"Ik heb hier veel gespeeld, dat was misschien in mijn voordeel. Mijn service (17 aces) hield me in de wedstrijd", zei de Zwitser, die terug is na een pauze van een halfjaar. "Aan het eind had ik het zwaar, maar die moeilijke momenten heb ik nodig om beter te worden. Nu moet ik tegen Tomás Berdych. Dat wordt leuk."

Wawrinka nu wel op dreef

De als vierde geplaatste Wawrinka ontdeed zich met 6-3, 6-4, 6-4 van de Amerikaan Steve Johnson. In de eerste ronde speelde hij nog vijf zware sets tegen Martin Klizan. De Zwitser staat voor het negende jaar op rij bij de laatste 32 van de Australian Open.

Stan Wawrinka

Wawrinka veroverde in 2014 in Melbourne zijn eerste grandslamtitel. Daarna had hij ook succes op Roland Garros (2015) en bij de US Open (2016). "Ik ga steeds beter en agressiever spelen. Vooral over mijn service ben ik tevreden. Ik wisselde veel af. Op naar de volgende", zei de Zwitser na zijn zege.

Nishikori verspeelt minder energie

Net als Wawrinka verspeelde Kei Nishikori na een slopende vijfsetter in de eerste ronde veel minder energie in de tweede ronde. De als vijfde geplaatste Japanner won met 6-3, 6-4, 6-3 van Jérémy Chardy.

Nishikori speelde een stuk beter dan twee dagen geleden tegen Andrei Koeznetsov. Zijn Franse tegenstander hielp hem daar met 53 onnodige fouten echter ook bij. En drie keer brak Chardy de Japanner, maar telkens liet hij zich direct terugbreken.

"Het was een wisselvallige wedstrijd waarin ik te veel breakpoints (18) moest toestaan. Maar mooi dat ik door ben", liet Nishikori weten. Hij haalde tot dusver drie keer de kwartfinales in Melbourne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl