Geflatteerde zege Ajax bij NAC

Aangepast

NAC Breda heeft een geflatteerde 3-0 nederlaag geleden tegen Ajax, dat over geluk niet te klagen had in Brabant.

Ajax kreeg de verdiende 1-0 op een presenteerblaadje aangeboden. Leonardo liet zich knullig aftroeven door Daley Blind, die Siem de Jong een niet te missen kans bood.

Pas na een half uur beet NAC van zich af. Het resulteerde in een kopkans voor Rob Penders. Via de grond ging de bal over.

NAC voerde na rust de druk op, maar het was Ajax dat, opnieuw met geluk, scoorde. Een voorzet van invaller Mounir El Hamdaoui verdween via de schoenzool van Penders in het Bredase doel. Bij NAC was de overtuiging weg en Ajax kwam niet meer in problemen. Miralem Sulejmani zorgde in blessuretijd nog voor de derde treffer.

Resultaat goed, uitvoering niet

Ajax-trainer Frank de Boer was zeer tevreden met de ruime uitzege. "Het resultaat is goed, maar de uitvoering niet. We kunnen veel beter. In de tweede helft kregen we heel veel ruimte. Daar moeten we handiger mee omgaan. Dan maken we het ons zelf nog makkelijker."

El Hamdaoui maakte zijn eerste minuten onder de nieuwe hoofdcoach van de Amsterdammers. "Ik ben blij dat hij weer terug is. Hij forceert tijdens zijn invalbeurt toch onze tweede treffer en was daarna ook gevaarlijk. Mounir brengt iets extra's. Dat kunnen we zeker na het vertrek van Suarez goed gebruiken."

STER Reclame