Stroomstoring in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

'Ontbijten bij kaarslicht is best gezellig'

"Als ondernemer in Amsterdam zou ik nu echt in babyspullen gaan investeren." Er is een grote stroomstoring in de hoofdstad en dat leidt tot een stortvloed aan reacties op sociale media. Verschillende mensen vermoeden dat er een geboortegolf aankomt.

Op Twitter worden veel grappen gemaakt, maar ook geklaagd over het niet werkende openbaar vervoer. "Mijn fiets staat bij de fietsenmaker en het ov rijdt niet. Dat wordt lopen naar school", zegt iemand. Ook de treinen rijden nog niet vanaf Amsterdam Centraal.

Er komen foto's voorbij van de duisternis, maar ook van parkeerautomaten: die lijken de enige lichtpuntjes in de straat.

Ook haalt een aantal mensen ouderwets de kaarsen uit de kast. "Ontbijten bij kaarslicht. Best gezellig, hoor", tweet columnist Roos Schlikker.

Aanvankelijk werden meer dan 360.000 adressen getroffen, met dus een veelvoud aan bewoners die zonder licht of verwarming zaten. Rond 06.15 uur lukte het netbeheerder Liander om de stroom om te leiden en hadden zo'n 160.000 huishoudens in het centrum, oosten van Amsterdam, Landsmeer en Amsterdam-Noord weer stroom. Later, rond 07.10 uur, kwamen daar nog 115.000 huishoudens bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl