Serena Williams
NOS SportAangepast

Williams en Plísková geven signaal af in Melbourne

Serena Williams heeft de eerste horde op weg naar haar zevende Australian Open-titel genomen. De als tweede geplaatste Amerikaanse bereikte de tweede ronde door met 6-4, 6-3 te winnen van de Zwitserse Belinda Bencic.

Toch zal ze niet helemaal tevreden zijn, want in de tweede set kwam Williams in een dip terecht bij een 5-0 voorsprong. Na drie verloren games op rij sloeg ze een dubbele fout op haar eerste matchpoint voordat ze het duel naar zich toetrok. In 2015 verloor ze nog van Bencic in Toronto.

Sinds de US Open in september had Williams maar twee wedstrijden gespeeld, maar twijfels over haar fitheid en motivatie weerlegde ze in Melbourne. De 35-jarige Amerikaanse oogde gretig en bewoog goed in de brandende zon.

Haar volgende tegenstandster is Lucie Safárová uit Tsjechie. De verrassende Roland Garros-finaliste van 2015 overleefde tegen de Belgische Yanina Wickmayer negen matchpoints: 3-6, 7-6 (7), 6-1.

Plísková blijft indruk maken

Dat er bij de Australian Open serieus rekening gehouden moet worden met Karolína Plísková bevestigde de Tsjechische nog maar eens in de eerste ronde. Ze was in een uur klaar met Sara Sorribes uit Spanje: 6-2, 6-0.

Karolína Plísková

Plísková, als vijfde geplaatst, verkeert in grootse vorm. Ze won een week geleden met overmacht het WTA-toernooi van Brisbane en haalde vorig seizoen de finale van de US Open. In Melbourne kwam ze nog nooit voorbij de derde ronde.

"Ik voel me goed op de baan. Ik train hier al een week en ben er helemaal klaar voor", zei ze na afloop.

Ook de als negende geplaatste Johanna Konta is in vorm en bereikte de tweede ronde. De verrassende Britse halvefinaliste van vorig jaar won met 7-5, 6-2 van de Belgische Kirsten Flipkens.

Net als Plísková heeft Konta dit jaar ook al een titel achter haar naam staan: ze schreef vorige week het WTA-toernooi van Sydney op haar naam.

Johanna Konta

Tegen Flipkens ging het echter niet vanzelf voor Konta. "Het was oppassen. Met haar spel kan ze het iedere speelster lastig maken. Ik vind het heerlijk om hier weer te spelen. Er is veel gebeurd afgelopen jaar en ik word nog steeds beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl