ANP
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse topadvocaat Wakkie vrijgelaten in Spanje

De Nederlandse topadvocaat Peter Wakkie, die gisteren werd gearresteerd in Spanje, is vrijgelaten. De politie in Madrid heeft vannacht om 00.30 uur het verhoor beëindigd en heeft hem vrijgelaten.

Dat meldt de woordvoerder van Wakkie in Nederland nadat hij contact had gehad met zijn advocaat in Spanje, aldus het ANP. Volgens de woordvoerder kan Wakkie gewoon terug naar Nederland reizen.

Ruzie

De advocaat, oud-commissaris van ABN Amro en ex-bestuurder bij Ahold, werd maandagochtend gearresteerd bij aankomst op het vliegveld van Madrid. Hij was daar als interim-bestuurder van het Russisch-Spaanse telecombedrijf Zed+.

In 2015 werd hij in die positie aangesteld door de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Die behandelde een geschil tussen de aandeelhouders, aangezien Zed+ juridisch en fiscaal in Nederland is gevestigd.

De Spaanse onlinekrant El Confidencial meldde dat Wakkie werd opgepakt in verband met de betaling van miljoenen euro's smeergeld aan familieleden van Russische ministers.

Maar advocaten van de Nederlander, een zeer bekende naam in de juridische wereld, ontkennen dat ten stelligste. Wakkie was volgens hen in Madrid om te praten met potentiële investeerders in Zed+.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl