Bottas volgt Rosberg op bij Mercedes

Valtteri Bottas verhuist van Williams naar Mercedes AFP

Het Formule 1-team van Mercedes heeft nu officieel een opvolger gevonden voor de gestopte Nico Rosberg. De wereldkampioen wordt, zoals al enige tijd werd verwacht, opgevolgd door Valtteri Bottas.

De 27-jarige Fin komt over van Williams. Voor dat team maakte hij in 2013 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. In de vier daaropvolgende seizoenen reed Bottas negen keer naar het podium, maar een zege behaalde hij niet.

Bij Mercedes wordt Bottas de teamgenoot van Lewis Hamilton, die zijn wereldtitel in het voorbij seizoen kwijtraakte aan Rosberg. De Duitser verraste vervolgens vriend en vijand door dat absolute hoogtepunt in zijn loopbaan aan te grijpen om zijn afscheid wereldkundig te maken.

Massa keert terug

Als gevolg van het vertrek van Bottas bij Williams keert Felipe Massa terug bij het team. De 35-jarige Braziliaan had eigenlijk net zijn carrière beëindigd, maar plakt er nog een jaartje aan vast om de vacante positie in te vullen.

Williams durfde het namelijk niet aan om naast de pas 18-jarige debutant Lance Stroll nog een jonge coureur in het team op te nemen.

Wehrlein naar Sauber

Nadat Rosberg zijn pensioen had aangekondigd, zong ook de naam van Pascal Wehrlein even rond om dat stoeltje over te nemen, maar de minder ervaren 22-jarige coureur bewandelt de weg der geleidelijkheid. 

Wehrlein vertrekt namelijk wel bij achterhoedeteam Manor. Hij werd vandaag officieel gepresenteerd bij middenmoter Sauber.