Urenlange storing bij sites van Rijksoverheid

NOS

De Rijksoverheid heeft te kampen gehad met een grote internetstoring. Sinds het einde van de ochtend lag de site Mijnoverheid.nl eruit. Ook konden mensen niet inloggen op DigiD en waren er problemen met inloggen bij de Belastingdienst en DUO.

Een woordvoerder van Logius, de ict-dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zegt dat de grootste problemen rond 14.30 uur voorbij waren. De verwachting is dat alle sites het snel weer helemaal doen. 

De storing ontstond in het netwerk en werd waarschijnlijk niet veroorzaakt door hackers, zegt de woordvoerder. De storing was relatief groot: "Dit gebeurt niet maandelijks en zelfs niet halfjaarlijks. Het verhelpen van de problemen had prioriteit, maar de komende tijd willen we natuurlijk weten waar die precies vandaan kwamen."

Op AlleStoringen.nl kwamen honderden meldingen binnen van mensen die er last van hadden. "Problemen met DigiD? Kan niet inloggen op Studielink voor de inschrijving van mijn opleiding", schreef iemand. "Ik kan niet inloggen nadat ik mijn dochter van school gehaald heb. Ik was bezig met uren van de kinderopvangtoeslag in te voeren", klaagde een ander.