Stille tocht voor overleden Tharukshan

Honderden mensen hebben vanavond in Heerlen de 15-jarige Tharukshan Selvam herdacht. Ze deden dat met een stille tocht en toespraken. Tot slot werden er bloemen gelegd en werd een minuut stilte gehouden. De jongen pleegde vorig weekend zelfmoord, volgens zijn familie omdat hij werd gepest.

De mensen die de tocht hadden georganiseerd wilden dat er geluid zou worden gemaakt om te laten horen dat pesten niet mag. Maar vlak voor de tocht vroeg de broer van de overleden jongen om een stil afscheid. "Mijn broertje heeft in deze straten gespeeld. Hij zou het niet fijn vinden als hier herrie wordt gemaakt", zei hij.

De route was zo'n 2,5 kilometer. Vooraan in de stoet liepen familieleden van Tharukshan en burgemeester Krewinkel. Daarachter liepen onder meer vrienden, klasgenoten, buren en mensen van het Grotiuscollege, de school waarop de jongen zat.

Kaarsjes

Sommige mensen hadden kaarsjes bij zich. Anderen droegen borden bij zich met daarop teksten als Pesten is niet cool, Pesten is laf, Kids in actie tegen online pesten en Pesten tot de dood?

STER reclame