Drukte bij het appartement, de dag nadat Kim Kardashian werd overvallen
NOS NieuwsAangepast

Kim Kardashian: de overvaller trok een wapen, ik wees hem de ring

"Hij vroeg me met een sterk Frans accent waar mijn ring was. Die lag op het nachtkastje. Hij kost vier miljoen dollar." Na de geruchtmakende overval op Kim Kardashian, in de nacht van 2 op 3 oktober vorig jaar in een appartement in Parijs, maakte de politie een proces-verbaal op. De krant Journal du Dimanche heeft dat in handen gekregen en de letterlijke tekst gepubliceerd, waardoor nu allerlei details over hoe Kardashian zich de overval herinnert op straat liggen.

Het document is met de hand geschreven en niet uitgewerkt op een pc: Kardashian werd dus onmiddelijk na het misdrijf gehoord en wilde zo snel mogelijk terug naar de VS. Ze was in Parijs om de jaarlijkse Paris Fashion Week bij te wonen.

Zestigers

Kardashian vertelt hoe twee inbrekers haar appartement binnendrongen. Zij zijn de hoofdverdachten in de zaak, waarin meerdere mensen zijn opgepakt. Het zijn twee zestigers met een lange criminele geschiedenis: Aomar Ait Khedache, bijgenaamd '"Omar de Oude, en Didier Dubreucq, alias 'Blauwe Ogen'.

Ze was alleen thuis (haar lijfwacht was met haar zus Kourtney mee naar een nachtclub) en zat achter haar computer toen ze geluiden hoorde bij de deur. Twee mannen bleken het appartement te zijn binnengedrongen. De portier hadden ze bij zich: die hadden ze gegijzeld.

"Ze hadden allebei iets over hun hoofd, eentje droeg een skibril en hij had een pet op en een jack aan waar 'politie' op stond. De ander droeg hetzelfde maar hij had geen skibril."

Badjas

"De man met de skibril vroeg in het Engels met een sterk Frans accent waar mijn ring was. Die lag op het nachtkastje. Hij kost vier miljoen dollar."

"Ik zei dat ik het niet wist. Hij trok een wapen en ik wees hem de ring. Hij richtte zijn wapen op mij. Hij pakte de ring, hij droeg handschoenen. Hij vroeg me waar mijn sieraden waren en mijn geld. Ze pakten me vast en trokken me de hal in. Ik droeg een badjas zonder iets eronder."

Ze droegen me naar de badkamer en legden me in de badkuip.

Kim Kardashian

"Toen gingen we terug naar mijn kamer en ze duwden me op bed. Ze boeiden me met plastic straps en tape om mijn handen, toen plakten ze mijn mond af en bonden mijn benen vast. Ze droegen me naar de badkamer en legden me in de badkuip."

"Ik vergat u nog te zeggen dat toen ze me vasthielden op bed, ze mijn tas pakten en alles doorzochten. Ik weet niet of ze er iets uit hebben gehaald."

Vervolgens somt Kardashian een lijst van uiterst kostbare sieraden en een gouden horloge op, die in haar juwelenkoffer (merk Louis Vuitton) zaten. Het is dan nog niet duidelijk wat de overvallers precies hebben buitgemaakt. "Ik denk dat ze me voor vijf miljoen dollar hebben bestolen." Haar geld nemen ze niet mee, wel haar smartphone en een Blackberry. Ze gaan er rennend vandoor.

Privévliegtuig

Kardashian weet zichzelf te bevrijden en gaat naar een vriendin in het naastgelegen appartement. Met haar telefoon belt ze haar zus. Tegen de politie zegt ze dat ze de man met de skibril waarschijnlijk wel zal herkennen en dat ze aangifte wil doen tegen de overvallers. "Heeft u nog iets toe te voegen?", vraagt de agent zoals te doen gebruikelijk. "Ik wil naar mijn kinderen in Amerika", antwoordt Kardashian. "Er staat een privévliegtuig voor me klaar op Le Bourget."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl