Hakim Ziyech en Justin Kluivert vieren de 2-0

Debutant Kluivert wijst Ajax de weg in Zwolle

Ajax heeft uit met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. De ploeg van trainer Peter Bosz maakte mede dankzij invaller Justin Kluivert na rust het verschil.

PEC, dat aan de laatste zes competitieduels slechts twee punten had overgehouden, begon fel en stelde de Amsterdamse defensie af en toe aardig op de proef. Ajax ontsnapte toen Nicolai Brock-Madsen, na geklungel van keeper Andre Onana, zijn voet net niet tegen de bal kreeg. Anwar El Ghazi was aan de andere kant na een mooie counter dicht bij de 0-1.

Na de rust sloeg Ajax snel toe. Ajax-debutant Kluivert, de pas 17-jarige zoon van oud-Ajacied Patrick Kluivert, bediende handig El Ghazi, die aan zijn shirt werd getrokken. Lasse Schöne benutte de toegekende penalty.

Lasse Schöne heeft Ajax vanaf elf meter op 0-1 gezet

Een minuut later al vergrootte Hakim Ziyech met een sluw schot de marge tot twee doelpunten. Brock-Madsen gaf Zwolle met een rake kopbal nog nieuwe energie, maar Ajax had toch het laatste woord. Terwijl PEC aandrong, profiteerde Ziyech van de ruimte. Na een counter besliste hij het duel.