Lewis Baker (r) opende de score

Vitesse eenvoudig voorbij FC Twente

Vitesse is dankzij een 3-1 zege op FC Twente de Tukkers op de ranglijst gepasseerd en staat nu zevende.

De Arnhemmers zetten direct druk en de verdediging van Twente, die uit vijf man bestond, rammelde aan alle kanten. Na een kwartier profiteerde Lewis Baker, die vrij kon uithalen. Ricky van Wolfswinkel maakte op slag van rust de 2-0 na een vlotte aanval.

De bezoekers gooiden kort na rust hun eigen glazen in. Peet Bijen verspeelde de bal waarna Milot Rashica 3-0 maakte.

Vitesse kreeg daarna kansen op meer en Twente op de eretreffer. Matieusz Klich scoorde tegen vanaf de stip nadat Dylan Seys gevloerd was. In de slotfase moest Vitesse het zelfs nog even met een man minder doen, nadat Baker rood had gekregen omdat hij Dejan Trajkovski bewust op de hakken had getrapt.