Kimberley Bos tijdens de WK skeleton van vorig jaar
NOS SportAangepast

Skeletonster Bos vijfde op EK

Kimberley Bos is op de EK skeleton in Winterberg vijfde geworden. De 23-jarige Edese was 0,46 langzamer dan de Duitse Jacqueline Lölling, die in haar woonplaats met de Europese titel aan de haal ging. Bos, achtste op de WK van vorig jaar, miste het podium slechts op 0,21.

De wedstrijd in het Duitse skioord, die ook voor het wereldklassement meetelde, werd na hevige sneeuwval ingekort tot één run.

De 21-jarige Lölling, de leidster in de wereldbeker, was 0,16 sneller dan de Oostenrijkse titelhoudster Janine Flock. Het brons ging naar wereldkampioene Tina Hermann uit Duitsland. Joska Le Conté eindigde als tiende op 1,07 van Lölling.

Bij de bobsleeërs kwam Ivo de Bruin met zijn remmers in actie in de viermansslee. Het Nederlandse kwartet noteerde in de eerste run de 24ste tijd. Daarmee eindigden De Bruin, Rudy Mensink, Igor Brink en Dennis Veenker in het EK-klassement op de zeventiende plaats. Het viertal mocht niet terugkeren voor de tweede manche.

De Europese titel ging voor het eerst naar het team van de Duitse stuurman Johannes Lochner, die zijn landgenoot Nico Walther met 0,45 seconde aftroefde in de strijd om goud. De Oostenrijker Benjamin Maier stuurde zijn slee naar EK-brons. De top-3 van de Europese titelstrijd was ook de top-3 in de wereldbekerwedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl