ANP

Op veel plekken in het land zijn vannacht ongelukken gebeurd. Door winterse buien en bevriezing van natte weggedeelten was het op sommige plaatsen spekglad. Vooraf was wel gestrooid maar waar het zout wegspoelde of bedekt raakte door de sneeuw hielp dat niet.

Veel ongelukken door gladheid

In het Overijsselse Rouveen raakte een inzittende zwaargewond toen een auto zijdelings tegen een boom belandde. Een andere inzittende raakte lichtgewond. Op de A67 tussen Eindhoven en de Belgische grens sloeg een auto over de kop. De bestuurster was door de gladheid de macht over het stuur kwijtgeraakt. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Ook in Woerden, het Groningse Scharmer en op de A27 bij Lexmond raakten auto's van de weg. Daarbij raakten de inzittenden lichtgewond. Elders is vooral sprake van blikschade. 

Ook vanochtend kan het nog glad zijn, onder andere door winterse buien in de kustprovincies. Het KNMI verwacht dat de gladheid aan het eind van de ochtend verdwijnt. Vanavond en vannacht kan het opnieuw glad worden door bevriezing van natte weggedeelten.

STER reclame