Mimoun Mahi viert zijn doelpunt. FC Groningen kon binnen tien minuten nog eens twee keer juichen.

Groningen stoot Heracles uit linkerrijtje

FC Groningen heeft het seizoen hervat met een klinkende 4-1 zege bij Heracles. De ploeg van coach Ernest Faber neemt daardoor de negende plaats over van de Almeloërs.

Vlak voor en ook tijdens de wedstrijd was het flink aan het sneeuwen in Almelo en het gladde veld kwam het spel niet ten goede. Beide ploegen stapelden fout op fout, maar Groningen slaagde erin om die van Heracles genadeloos af te straffen.

Drie goals in tien minuten

Na een half uur opende Mimoun Mahi de score na balverlies van Wout Droste. Vier minuten later schoot Desevio Payne totaal ongehinderd vanaf twintig meter de 2-0 binnen en weer vijf minuten later kreeg Heracles de bal niet weg na een corner en schoot Alexander Sørloth hard raak.

In de tweede helft bleef Groningen aanvankelijk de aanval zoeken en de uitploeg kreeg de ene kans na de andere. Zo schoot Sørloth tot twee keer toe naast, vond Bryan Linssen doelman Bram Castro op zijn weg en Mahi treuzelde net iets te lang.

Frustratie bij Heraclied Robin Gosens na een gemiste kans

Heracles, dat voor rust alleen gevaarlijk was geworden via Daryl van Mieghem, kwam er in de tweede helft enkele keren gevaarlijk uit. De counters oogden gevaarlijk, maar bleven zonder resultaat.

Vlak voor tijd strooide Mahi met de 4-0 alsnog wat extra zout in de Almelose wonden, waarna Van Mieghem met een fraaie pegel nog iets terugdeed voor de thuisploeg.