PSV thuis eenvoudig langs Excelsior

Aangepast
Marco van Ginkel viert de 1-0 Pro Shots

PSV heeft thuis zonder al te veel moeite van Excelsior gewonnen. Vorig jaar pakten de Rotterdammers dankzij een late treffer nog een punt bij PSV, maar dat hield met 2-0 de punten dit keer in eigen huis.

Excelsior kon de druk van PSV een half uur lang weerstaan, maar in de 34ste minuut opende de teruggekeerde Marco van Ginkel de score. Kort na een door de nieuwe Excelsior-doelman Warner Hahn over de lat getikte kopbal van Luuk de Jong en een schot op de lat van Bart Ramselaar, tikte de Chelsea-huurling van dichtbij binnen.

Schitterende pass

PSV-keeper Jeroen Zoet moest kort na de pauze voor het eerst in actie komen bij een knappe vrije trap van Hicham Faik die richting de rechterbovenhoek zeilde. Na een klein uur was het diezelfde Zoet die de fraaie tweede treffer van PSV inleidde.

Na een hoekschop van Excelsior gooide hij de bal snel en strak op Andres Guardado die met een schitterende lange pass Davy Pröpper bereikte. De middenvelder nam de bal vervolgens knap aan en schoot beheerst raak.

Ondanks de gestage sneeuwval regende het na de 2-0 kansen voor PSV, maar ook met een oranje bal kwamen onder anderen Luuk de Jong en Ramselaar niet meer tot scoren.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Cocu: heel tevreden over ons spel, liever nog wat meer goals

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Van der Gaag: te veel spelers onder de maat

STER Reclame