Vaticaan haalt banden aan met Palestijnse Staat

Abbas bracht cadeaus mee voor de paus EPA

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas is op audiëntie geweest bij paus Franciscus. De twee leiders bespraken de situatie in het Midden-Oosten en het omstreden voornemen van de aanstaande Amerikaanse president Trump om de ambassade van de VS in Israël te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Dat zal ten koste gaan van de vredesproces, aldus Abbas. 

De Palestijnse leider nam ook cadeaus mee voor Franciscus, waaronder een steen uit de Heilig Grafkerk in Jeruzalem en documentatie over de voortgang van de restauratie van de Geboortekerk in Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Abbas bezoek paus en opent ambassade

Na de ontmoeting opende Abbas de nieuwe Palestijnse Ambassade in Vaticaanstad. In hetzelfde gebouw huizen ook de ambassades van Peru, Ecuador en Burkina Faso. In 2015 erkende het Vaticaan de Palestijnse Staat.

Morgen zijn in Parijs zo'n zeventig landen en organisaties bijeen om te praten over vrede tussen Israël en de Palestijnse staat. Israël en de Palestijnen zelf zijn er niet bij evenmin als de nieuwe Amerikaanse regering van Trump. In de uitgelekte slotverklaring waarover persbureau Associated Press beschikt, roepen de deelnemers Israël en de Palestijnen op de twee-statenoplossing nog een keer officieel te onderschrijven.  

STER Reclame