Honderden katten met vogelgriep in New York

Liz #FireSonnyPerdue Dylan
@LizDylan123
https://t.co/RrlDaUhj9G #nyc @nycgov #animalshelter #Birdflu #cats
2 jaar geleden

In Queens in New York zijn honderden asielkatten bij elkaar in quarantaine geplaatst omdat ze vogelgriep hebben of verschijnselen van het virus vertonen. Inmiddels zijn 386 katten positief getest op een vorm van het vogelgriepvirus, H7N2.

In plaats van de katten af te maken, is besloten de circa 500 katten samen in quarantaine te plaatsen in een grote industriehal, compleet met kooien en verzorgers in witte pakken met maskers. Het virus zou moeilijk overdraagbaar zijn op mensen, maar er wordt geen risico genomen.

Twee katten zijn aan het virus gestorven, net als de asielkat waarvan wordt vermoed dat hij de bron van de besmetting was, Alfred uit de Bronx. Hij werd ziek in oktober. Andere bronnen noemen Mimi als bron, een poes die in november ziek werd.

Andy Newman
@andylocal
This is Alfred - Kitten Zero in the NYC bird flu outbreak that forced quarantine of 500 cats. https://t.co/8X8lULHbvO
2 jaar geleden

De Amerikaanse Dierenbescherming heeft de quarantaine in Queens opgezet samen met asiels in de omgeving. Volgens de verzorgers zijn de dieren niet of nauwelijks ziek en wordt er in de grote kooien in de hal volop gespeeld en gedut.

Sommige dieren krijgen antibiotica, maar er wordt ook geëxperimenteerd met andere medicijnen. Katten die herstellen, worden weer vrijgelaten en geplaatst in asiels of bij nieuwe eigenaren.

STER Reclame