Met een "talentvol en ambitieus team" wil Sarina Wiegman, de nieuwe bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal, het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau tillen. Op het EK voetbal wil ze met Oranje de harten van het Nederlandse publiek veroveren. Vandaag werd ze in Zeist gepresenteerd.

Wiegman: blij met Foppe in het team

"Het is een unieke kans voor mij om de ambitie tijdens dit toernooi te laten zien", aldus Wiegman, die zelf 104 keer speelde in het shirt van het Nederlands elftal. "We willen uiteraard continu op de helft van de tegenstander spelen, maar dat is niet de realiteit. Het team is hartstikke in ontwikkeling en kan zich op momenten al meten met de top."

Hoe worden die harten dan veroverd? "Het is een zeer talentvol en ambitieus team. Dat stralen ze uit en bovendien leggen zij veel strijd in het spel. Ze laten zien dat ze willen winnen. Het heeft uiteindelijk allemaal met uitstraling te maken."

Sarina Wiegman tijdens de persconferentie ANP

Wiegman is ook enthousiast met Foppe de Haan als haar assistent. "Ik ben blij dat hij in de technische staf zit. Foppe heeft veel ervaring en ook veel eindtoernooien gespeeld."

"Dat was weliswaar met jongensteams, maar wij kunnen uitstekend samenwerken."

STER reclame