Wiegman blijft bondscoach, Foppe de Haan wordt assistent

Aangepast
Sarina Wiegman Pro Shots

Sarina Wiegman blijft bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal. Ze heeft een contract tot de zomer van 2019 getekend. Foppe de Haan is als assistent aangesteld. Hij was sinds de zomer van 2016 al actief als adviseur. 

'In tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach heb ik ervaren hoe talentvol en ambitieus deze groep is", zegt Wiegman in een verklaring. "Vooral nu met een EK in eigen land voor de deur. We weten precies welke stappen we nog moeten zetten om te presteren op het EK en ik kijk er naar uit daar mee aan de slag te gaan."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2001: Van Gaal noemt Wiegman een 'soort Danny Blind' bij huldiging

Lange staat van dienst

Wiegman was sinds 2014 assistent-coach bij Oranje en werd eind vorig jaar na het ontslag van Arjan van der Laan al interim-bondscoach. Wiegman kwam als speelster 104 keer uit voor Oranje. Ze werd met Ter Leede twee keer landskampioen en eenmaal bekerwinnaar. Bovendien won zij het landskampioenschap in Amerika met de University of North Carolina.

Haar trainerscarrière begon in 2012 als coach van Ter Leede. Dit seizoen is Wiegman ook actief als assistent-coach bij Jong Sparta in Rotterdam. Zij is de eerste vrouwelijke coach die bij een betaald voetbal organisatie werd aangesteld. 

Foppe de Haan Pro Shots

Oranje vertrekt maandag 16 januari naar Spanje voor een tiendaags trainingskamp. Tijdens deze oefenstage speelt Nederland twee oefenwedstrijden. Op vrijdag 20 januari treffen de voetbalvrouwen Roemenië en op dinsdag 24 januari staat een oefenduel met Rusland op het programma.

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB: "Sarina Wiegman is voor ons de juiste coach om een goede prestatie op het EK neer te zetten. Met de aanstelling van Wiegman zetten we de koers voort die we voor ogen hebben met het Nederlands vrouwenteam. Zij heeft ruime ervaring met dit team, heeft de juiste instelling, de knowhow en het enthousiasme om er een succes van te maken."

STER Reclame