Sven Kramer na de 1.500 meter bij de EK allround ANP

De wereldbekerfinales van het schaatsen worden in het Noorse Stavanger verreden. Dat maakt de internationale schaatsunie (ISU) bekend. De finales zouden in eerste instantie in Russische Tsjeljabinsk worden verreden, maar na de commotie over het Russische dopingschandaal besloot de ISU het toernooi daar weg te halen.

Dat besluit werd eind december genomen, nadat de bobsleebond had besloten om het WK niet in Sotsji te organiseren maar te verplaatsen naar Duitsland. "Tot die tijd was er een gezamenlijke lijn van de wintersportbonden om geen nieuwe toernooien toe te wijzen aan Rusland, maar de al toegekende evenementen wel te laten doorgaan", vertelde ISU-voorzitter Jan Dijkema toen. 

De wereldbekerfinales zouden op 10, 11 en 12 maart worden verreden, maar in Stavanger wordt het toernooi over twee dagen (11 en 12 maart) verspreid. 

Dat er is gekozen om het laatste schaatstoernooi van het seizoen in Stavanger te organiseren, is geen verrassing. Een week eerder staan in Hamar, aan de andere kant van Noorwegen, de WK allround op het programma.

STER reclame