Giuliani voerde veel campagne voor Trump, zoals hier in North Carolina in augustus 2016
NOS NieuwsAangepast

Giuliani gaat werken aan Trumps internetbeveiliging

Donald Trump heeft Rudy Giuliani, de oud-burgemeester van New York, gevraagd om de veiligheid op internet te vergroten. Giuliani richtte na zijn burgemeesterschap een consultancyfirma op die gespecialiseerd is in internetveiligheid. Hij moet samen met het bedrijfsleven met oplossingen komen om hacks, manipulaties en andere verstoringen op internet te voorkomen.

Volgens Trump is dergelijke internetcriminaliteit een grote bedreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Hij vindt dat dit probleem onmiddellijk moet worden aangepakt en acht de hulp van bedrijven daarbij onmisbaar. Zij weten volgens hem uit eigen ervaring het best wat wel en niet werkt tegen kwaadwillenden op internet.

"Het idee is om leiders uit het bedrijfsleven en technische experts bij elkaar te brengen", zei Giuliani in het tv-programma Fox & Friends. "Zij zullen bij tijd en wijle overleggen met president Trump over de laatste stand van zaken."

De veiligheid op internet werd een thema tijdens de verkiezingen nadat er was ingebroken in de e-mailaccounts van prominente Democraten. Volgens de Amerikaanse veiligheidsdiensten zat Rusland daarachter.

Trump was daar lang sceptisch over, maar aanvaardde dit weekend de conclusies van de diensten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl