NOS NieuwsAangepast

Vader en dochter zitten maand stuurloos op zee

Vader en dochter maand vermist op zee

Een vader en dochter uit Nieuw-Zeeland hebben een maand op zee doorgebracht, nadat het roer van hun catamaran kapot was gegaan. De twee kwamen uiteindelijk 2000 kilometer verderop in Australië aan wal.

Allan Langdon en zijn dochter Que (6) gingen voor een zeiltocht de Stille Oceaan op. Door slecht weer brak een roerblad en konden ze niet meer sturen. "Zonder een roer hadden we niet zoveel mogelijkheden", vertelt Langdon. "We wachtten op beter weer. Dat kwam niet en toen dreven we steeds verder af naar het zuiden."

Zoekactie

Langdon is gescheiden van zijn vrouw. Al snel na de vermissing werd er gespeculeerd dat hij met zijn dochter was gevlucht. De twee werden als vermist opgegeven en een internationale zoekactie werd op touw gezet. Een vrouw uit Australië zag de twee uiteindelijk aan komen varen. "Je kon duidelijk zien dat ze een lange tijd op zee hadden gezeten, ze waren nogal wiebelig."

Vader en dochter maken het goed. Ze blijven nog een paar dagen in Australië, terwijl het roer wordt gerepareerd. Daarna gaan ze weer de zee op, terug naar Nieuw-Zeeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl