Helle Thomsen tijdens de finale tegen Noorwegen EPA

De kogel is door de kerk: Helle Thomsen blijft tot en met het EK van 2018 bondscoach van de Nederlandse handbalvrouwen. Dat is de 46-jarige Deense overeengekomen met het NHV, het Nederlandse Handbalverbond.

Thomsen nam in september het stokje over van Henk Groener, die de vrouwenploeg naar de internationale top had weten te loodsen. Ze tekende een contract tot 1 januari om na het EK in december over eventuele verlenging daarvan te gaan praten.

In Zweden bleek Thomsen met succes te hebben doorgeborduurd op de basis die Groener had achtergelaten. Oranje bereikte de finale van het EK en maakte het daarin grootmacht Noorwegen uiterst moeilijk. Een revanche voor de nederlaag in de WK-finale van een jaar eerder en de verloren wedstrijd om het brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zat er uiteindelijk net niet in. 

Sjors Röttger, technisch directeur bij het NHV, is uiteraard blij dat de ervaren trainster zich langer aan de handbalsters heeft verbonden. “We hebben met Helle een coach die past bij onze handbalvisie om snel en attractief handbal te spelen. We hebben de overtuiging dat het Nederlands handbalteams met Helle verdere progressie gaat maken richting de wereldtop."

Eind dit jaar wacht de Nederlandse vrouwenploeg het WK in Duitsland, waarvoor het dankzij de knappe prestatie bij het afgelopen EK reeds geplaatst is. In december 2018 heeft Frankrijk het EK in huis.

STER reclame