Ruziënde artsen Maasstad Ziekenhuis op non-actief

Aangepast
ANP

Twee artsen van de intensive care van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis zijn op non-actief gezet vanwege spanningen op de werkvloer. Door een ruzie konden ze niet meer samenwerken, schrijft RTV Rijmond. 

Het ziekenhuis heeft dit besloten na een intern onderzoek. Dat was begonnen nadat het ziekenhuis "verschillende signalen" had gekregen over onrust in het team van de IC.   

De twee artsen zijn de komende maand niet ingeroosterd. Het ziekenhuis gaat met ze in gesprek om een oplossing te vinden. Het Maasstad Ziekenhuis heeft niets gezegd over de achtergrond van de spanningen en op welke manier deze twee artsen daarbij betrokken zijn.

Patiënten

Volgens het ziekenhuis heeft de zorg niet onder het geruzie geleden. "Alle intensivisten leveren individueel goede zorg, daarover is geen twijfel", zegt het Maasstad. Er zijn geen incidenten geweest op de afdeling.

Het werk van de twee doktoren wordt komende maand overgenomen door andere artsen die net nieuw zijn op de intensive care. 

Spanningen

Eind oktober schreef RTV Rijnmond ook over gedoe op de afdeling, dat al meerdere jaren zou spelen. Artsen zouden hebben geklaagd over een collega die in een proefperiode zat bij een specialistenteam. De collega werd na de klachten ontslagen, maar een rechter draaide dat terug.  

Verplegend personeel vertelde de regionale omroep destijds dat de ruzie tussen specialisten ook op de werkvloer merkbaar was en dat de samenwerking niet goed ging.