Snapchat vindt Groningen 'gezellige kutstad'

Aangepast
RTV Noord

Snapchat-gebruikers die met de populaire app een foto maken in Groningen, kunnen daar met een filter de tekst "Groningen, gezellige kutstad" overheen leggen. 

Op veel locaties in Nederland kunnen gebruikers van Snapchat een fotofilter gebruiken die iets zegt over de plaats waar ze zijn. De filters worden vaak gebruikt door toeristen, die hun vakantiebestemming willen delen met vrienden. Wie Snapchat in Hilversum gebruikt, kan met het filter de tekst "Hilversum, de Mediastad", toevoegen aan de foto.

NOS

De filters worden ingediend door Snapchat-gebruikers, maar moeten wel door Snapchat worden goedgekeurd. Sikkom ontdekte dat dit filter van Groningen er ineens tussen staat. Wie het heeft ingediend is niet bekend. Volgens RTV Noord-medewerker en fanatiek Snapchatter Rens van Stralen doet de app niet aan bronvermelding.

Van Stralen kijkt ervan op dat het filter door de controle is gekomen. "Snapchat is streng met de controle op deze filters. Het is heel moeilijk om je filter goedgekeurd te krijgen. Het lijkt erop dat de Amerikanen de tekst niet snapten en gewoon maar goedkeurden. Hij is duidelijk door de controle geglipt."