Trump haalt hard uit naar eigen veiligheidsdiensten

Reuters

Donald Trump heeft op Twitter hard uitgehaald naar de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zij hebben volgens hem geheime documenten gelekt aan de media waarin staat dat Rusland compromitterende informatie heeft over de aankomende Amerikaanse president.   

Trump begint zijn twitterbetoog met een verwijzing naar de ontkenning van Rusland dat het over dergelijke informatie beschikt. 

Volgens Trump hebben zijn politieke opponenten het rapport gefinancierd en is het, in hoofdletters, totale nonsens. Hij heeft naar eigen zeggen niks met de Russen te maken.  

Zijn tegenstanders willen Trump volgens hem onderuit halen met "fake news". Het woord 'crooked'  dat hij in de verkiezingscampagne vaak gebruikte voor zijn tegenstander Hillary Clinton valt nu weer als het gaat over zijn tegenstanders, die een "geweldige beweging" willen tegenhouden. 

In zijn laatste tweet, tot nu, haalt hij ongekend hard uit naar de inlichtingendiensten, die het lek mogelijk gemaakt zouden hebben. Trump vraagt zich af of "we in nazi-Duitsland wonen".

Trump, die volgende week wordt geïnstalleerd, houdt vanmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie. Die zendt de NOS, met ondertiteling, rechtstreeks uit op NPO Nieuws, nos.nl en de Facebook-pagina.