Dieven roven kleedkamer voetbalteam leeg tijdens training

NH

Leden van het eerste elftal van voetbalvereniging S.V. Vrone uit Sint Pancras, bij Alkmaar, zijn gisteravond bestolen. Terwijl de voetballers op het veld aan het trainen waren, roofden onbekenden de kleedkamer leeg.

De inbrekers namen onder meer mobiele telefoons, portemonnees en sieraden mee, zegt clubcoördinator Karin Oudejans tegen de regionale omroep NH. Er werd ook een scooter gestolen, maar die werd later ergens anders in Sint Pancras teruggevonden.

Volgens Oudejans is de kans aanwezig dat de inbraak is gepleegd door bekenden van de club. "De selectie had de deur gewoon op slot gedaan. Ze zijn binnengekomen via een andere kleedkamer en de douche. Je moet naar net weten dat je zo in de kleedkamer kan komen."

De spelers en hun trainer ontdekten de diefstal na de training. Zeker elf gedupeerden hebben aangifte gedaan bij de politie. De voetballers zijn zwaar aangeslagen, vertelt Oudejans. "Het is al een tijdje raak bij de club. Bij de nieuwjaarsreceptie hebben ze de koelkast geopend en het bier opgedronken en pinda's gegeten. Daarna zijn er bij een andere inbraak twee laptops en een printer gestolen en hebben ze de kluis opengebroken."