ANP
NOS Nieuws Regionaal nieuws

Bedreiging en intimidatie onder taxichauffeurs Almere

Taxichauffeurs in Almere bedreigen en intimideren elkaar om klanten binnen te halen, meldt Omroep Flevoland. Sommige chauffeurs spreken van een taxioorlog.

Chauffeurs mogen zich niet bemoeien met de keuze van de klant in welke taxi die stapt. Maar volgens de chauffeurs in Almere gebeurt dat wel. De klant dient in te stappen bij de eerste taxi in rij. Die problemen spelen niet alleen in Almere. Ook op andere plekken proberen taxichauffeurs reizigers te verleiden om hun taxi te nemen. Dat gebeurt onder meer op Schiphol.

Mishandeling

Een chauffeur in Almere heeft eind vorig jaar aangifte gedaan van mishandeling. Hij zegt dat hij klappen had gekregen van een andere taxichauffeur toen een klant besloot om bij hem in te stappen. Volgens de aangevallen chauffeur is het niet uitzonderlijk dat er geweld wordt gebruikt.

Niet alleen taxichauffeurs onderling behandelen elkaar slecht. Klanten zouden ook geregeld worden opgelicht door taxichauffeurs die opzettelijk omrijden.

De gemeente Almere is in gesprek met verschillende taxiondernemingen over de spanningen op het station. Volgens een woordvoerder ziet de gemeente hooguit een faciliterende rol voor zich weggelegd. Chauffeurs zien liever dat de gemeente handhaaft. Ze geven de voorkeur aan het Amsterdamse systeem waar alleen gerenommeerde rijders toegang hebben tot standplaatsen achter een slagboom.

Ook in Amsterdam is overigens al langer onrust in de taxi-wereld. Begin deze week blokkeerden chauffeurs de toegangsweg naar de taxistandplaats uit onvrede over de regelgeving. 

STER reclame