Michelle Dekker
NOS SportAangepast

Stunt voor snowboardster Dekker in WB

Snowboardster Michelle Dekker heeft bij WB-wedstrijden in Bad Gastein voor een enorme stunt gezorgd door op de parallelslalom als tweede te eindigen.

De 20-jarige Dekker wist in de halve finales af te rekenen met de Zwitserse Julie Zogg, maar moest het in de finale door een valpartij afleggen tegen de Oostenrijkse Daniela Ulbing.

Ze verraste zichzelf met de tweede plek, want ze dacht dat ze in de achtste finale al zou worden uitgeschakeld. "Ik maakte in de eerste run bovenin al een grote fout en liep een flinke achterstand op. Maar toen dacht ik, ik ga gewoon en wist toch nog als eerste de finish te bereiken. Ik had toen mijn doel bereikt, want ik was nog nooit door de achtste finale gekomen. Dat gaf mijn zo'n boost en een heerlijk gevoel. Tot nu toe was er elke keer wel wat en nu haal ik gelijk het podium. Dit is echt geweldig."

Snowboardster Dekker verrast in Bad Gastein

Ziekte van Pfeiffer

Dekker kwam vorig seizoen vanwege de ziekte van Pfeiffer nauwelijks in actie. Van januari tot juni mocht ze niks doen. Ze moest daarna weer langzaam vanaf nul opbouwen. "Het was een lastige tijd, maar ik heb nu dit teruggekregen van al mijn inspanningen. Het is mooi om zo terug te komen. Dat doet mij wel extra goed en geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.''

Eerder succesvol in Bad Gastein

Dekker was bij een WB-wedstrijd nooit hoger geëindigd dan de tiende plaats. Die behaalde ze exact drie jaar geleden en eveneens in Bad Gastein.

Tijdens haar laatste race vorige maand in Cortina d'Ampezzo werd ze nog 32ste.

In de Europa Cup, een niveau lager dan de wereldbeker, was Dekker dit seizoen ook al succesvol. Ze won in november in Landgraaf de parallelslalom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl