Obama kan aan de slag als 'President of Playlists'

AFP

Spotify heeft een nieuwe functie in het leven geroepen voor de vertrekkende Amerikaanse president Barack Obama. De Zweedse muziekservice ziet in hem de nieuwe President of Playlists. "We zoeken iemand met acht jaar ervaring in het leiden van een belangrijk land."

Obama staat bekend als muziekfan. Hij deelde verschillende afspeellijsten via de muziekdienst. De president houdt van Nina Simone en Bob Marley, maar ook van rapper Kendrick Lamar. Hij geeft vannacht zijn afscheidstoespraak en zwaait over tien dagen officieel af als president. 

Obama luistert naar een van de artiesten die hij opnam in een van zijn afspeellijsten

Obama heeft nog geen nieuwe baan. Hij grapte onlangs dat hij na zijn periode in het Witte Huis graag in dienst zou treden bij Spotify. Daar speelde het bedrijf handig op in met deze vacature, die bij Obama onder de aandacht werd gebracht door oprichter Daniel Ek.

In de tekst wordt de naam van het Amerikaanse staatshoofd niet genoemd, maar het is duidelijk dat Obama als enige aan de functie-omschrijving voldoet. Zo moet de gedroomde kandidaat een Nobelprijs voor de Vrede op zak hebben. Ook moet hij een land te woord kunnen staan over een zorgstelsel dat zijn naam draagt.

De vacature die Spotify vandaag op de website zette Spotify

De kans dat Obama reageert op het aanbod is klein, maar de president staat wel bekend om zijn affiniteit met sociale media. Hij deelde regelmatig foto's op Instagram, blies het Twitter-account @POTUS nieuw leven in en werd de eerste Amerikaanse president die een bericht verstuurde op Snapchat

Verder is hij het eerste Amerikaanse staatshoofd dat al zijn berichten op sociale media verzamelde in een archief. Al zijn tweets, posts en foto's zijn hier terug te vinden.

Have a #blessed Halloween.

A post shared by Barack Obama (@barackobama) on