Matthijs Holtrop / NOS

Chinese inspecteurs zijn zeer tevreden met het nieuw gebouwde pandaverblijf van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Vanochtend kreeg een delegatie een rondleiding en de Chinezen waren erg positief, vertelt directeur Robin de Lange van de dierentuin. "In hun eerste reactie zeiden ze dat ze dit het mooiste pandaverblijf tot op heden vinden."

NOS-verslaggever Matthijs Holtrop hoorde de Chinese delegatie het woord 'perfect' gebruiken.

Chinezen inspecteren pandaverblijf

Ouwehands Dierenpark heeft ongeveer 7 miljoen euro geïnvesteerd in het pandaverblijf. De Lange is erg blij met het resultaat. "Het is een fantastisch mooi, traditioneel Chinees gebouw geworden. We hebben kosten noch moeite gespaard."

Pandabelasting

Mensen die straks de dierentuin willen bezoeken, moeten wel iets meer betalen voor een toegangskaartje. "We zullen de prijs iets verhogen, dat hoort erbij", zegt de directeur. Hoeveel de 'pandabelasting' gaat worden, is nog niet bekend.

De komst van de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya is eerder een half jaar uitgesteld, omdat China de verblijven nog niet goed genoeg vond. Van die bezwaren leek vandaag tijdens de technische inspectie niets meer over.

Als alles goed gaat, komen de dieren ergens in het voorjaar naar Nederland, het is nog onduidelijk op welke datum.

STER reclame