25 doden door overstromingen in Thailand

Overstromingen in het zuiden van Thailand hebben aan zeker 25 mensen het leven gekost. Het land werd op Nieuwjaarsdag verrast door noodweer, hoewel het regenseizoen al voorbij is. Meer dan 1 miljoen mensen in twaalf provincies zijn getroffen door de overstromingen. 

Wegen en spoorlijnen zijn beschadigd, waardoor de getroffen gebieden slecht bereikbaar zijn. De belangrijkste verbindingsweg tussen het zuiden en de rest van het land is onbegaanbaar geworden. Ook zijn bedrijven lamgelegd, tientallen scholen zijn gesloten en duizenden toeristen kunnen geen kant op.

Een van de belangrijkste vliegvelden in de regio is sinds vrijdag dicht en dat blijft nog zeker tot morgen zo. Weerbureaus voorspellen meer hevige regenval in de regio.

Ontsnapte krokodillen

Door de overstromingen zijn afgelopen weekend zeker tien krokodillen ontsnapt uit een dierentuin in de zuidelijke stad Nakhon Si Thammarat. De lokale autoriteiten hebben omwonenden gewaarschuwd voor de hongerige dieren.

Volgens de Bangkok Post hebben bewoners zeker twee ontsnapte krokodillen doodgeschoten. Het is niet duidelijk of de dieren mensen hebben aangevallen.

STER reclame