TT-Circuit Assen opgenomen in internationale studentenrace

Organisator Paul Sieljes met voorbeelden van zelfontworpen raceauto's RTV Drenthe

Het TT-Circuit in Assen is deze zomer vier dagen lang het podium voor een grote internationale studentencompetitie. Zo'n 1500 studenten komen naar Assen met hun zelfontworpen raceauto.

RTV Drenthe schrijft dat veertig tot vijftig teams meedoen aan deze eerste Nederlandse editie van de Student Formula-competitie, die al 20 jaar bestaat. In Europa strijkt het racecircus onder meer neer op circuits als de Hockenheimring in Duitsland en Silverstone in Engeland.

Organisator Paul Sieljes vond het TT Circuit voor de Nederlandse editie de uitgelezen plek. "Als je het hebt over racerij en snelheid, dan heb je het natuurlijk over Assen. Dat heeft in de racewereld een legendarische status", zegt Sieljes.

De oud-student maakte zelf enkele jaren deel uit van een Formula-team van de Hanzehogeschool in Groningen. "We kwamen overal in Europa, maar helemaal niet in Nederland."

Het evenement wordt gehouden van 17 tot en met 20 juli en is gratis toegankelijk. De organisatie verwacht enkele duizenden toeschouwers.