Kramer: lekker dat ik die macht weer heb

Sven Kramer kijkt met plezier terug op de EK allround in het vernieuwde Thialf. In Heerenveen werd de Friese schaatser voor de negende keer in zijn carrière Europees kampioen.

Kramer: het ging relatief makkelijk

"Fantastisch om hier zo af te sluiten vandaag", vertelde Kramer na de 10.000 meter. "Lang geleden dat Thialf zo vol zat, maar dit was echt een fantastisch weekend. Ik ben blij met mijn negende titel, maar hier 'thuis' schaatsen voelt wel het allerlekkerst."

Toch had de 30-jarige schaatser nog wat kleine dingen aan te merken op zijn toernooi. "Ik reed een goede tijd op de 5 kilometer, maar het moet nog beter. Goed, het zijn kleine details, maar het blijft topsport. Bovendien blijft er zo nog iets te wensen over."

Relatief makkelijk

Grootste voldoening haalde Kramer ook uit de 10.000 meter. "Het ging relatief makkelijk, maar het komt niet vanzelf. Lekker dat ik die macht weer heb en dat moet ik nu uitbouwen voor de WK afstanden."

Kramer verdwaalt nog regelmatig in Thialf

Ook de nummer twee van de EK allround, Jan Blokhuijsen, was meer dan tevreden met zijn toernooi. "Ik ben erg blij, want met Sven in vorm weet je dat het lastig wordt."

Richels

Dat Blokhuijsen de laatste 10.000 meter nog mocht rijden, was te danken aan de coulante starter André de Vries. Kramer maakte eerst een valse start en bij de tweede poging stond Blokhuijsen verkeerd. "Dat heb ik zelf niet gezien", vertelde Blokhuijsen na afloop.

Blokhuijsen: mazzel gehad bij de start

Met concentratie had het volgens de 27-jarige schaatser niets te maken. "Het ijs heeft veel richels, dus je moet goed kijken waar je je schaatsen neerzet. Ik heb mazzel gehad."

Zowel Blokhuijsen als Kramer verdiende in Heerenveen een startbewijs voor de WK allround. "Ik wil door blijven groeien, want ik heb het gevoel dat ik stappen begin te maken. Die lijn ga ik doortrekken in voorbereiding op de WK."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl